Get Adobe Flash player
Handbal dames c-jeugd laten stijgende lijn zien.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd is er stilgestaan bij het overlijden van de grensrechter uit Almere en is er een minuut stilte gehouden.
 
Zondagmiddag om 13.00 begon de wedstrijd tegen de dames van Blue Stars uit Winschoten.
Gezien de uitslagen van de vorige wedstrijden zouden de dames aardig aan elkaar gewaagd moeten zijn.
Doordat DFS de laatste weken een steeds stabielere en stevigere verdediging heeft staan samen met uitstekend
keeperswerk van Jaimy Huft kwam Blue Stars er niet doorheen en kwamen Blue Stars niet tot scoren.
In de aanval lieten de dames van DFS zien dat daar de punten te verdienen vallen en wisten zowel Annelieke Kettler als Laura Blok regelmatig te scoren.
Door goed positiespel te spelen en ook goed gebruik te maken van de cirkelspeelster Floor Meints konden ze de voorsprong goed uitbouwen.
Met een ruststand van 5-1 die DFS ook na de rust verder kon uitspelen.
De afgelopen weken is erg hard gewerkt door de dames van DFS en dat werpt nu zijn vruchten af.
Een terechte overwinning die door goed samenspel tot stand is gekomen.
Ze weten elkaar steeds beter te vinden en overleggen goed met elkaar.
Door steeds beter in te gaan op veranderende omstandigheden doen de dames van DFS veel ervaring op en kunnen ze tot heel mooi spelresultaat komen.
De eindstand was 11-2 waardoor de dames van DFS zeer tevreden van het veld konden gaan. 

Voorzitster DFS draagt stokje over

“Er is een tijd van komen….en er is een tijd van gaan, en alles wat daar tussen ligt ja, dat was mijn voorzitters bestaan”. Met deze woorden nam voorzitter DFS afdeling handbal, Caroline van der Veen, vorige week afscheid van het bestuur tijdens de jaarvergadering van handbal.

afscheid voorzitter

Zij droeg een gedicht voor over de periode van ruim 10 jaar dat zij voorzitter is geweest en aan het roer heeft gestaan. Een periode waarin de vereniging groeide en weer slonk. Een periode waarin teams kwamen en teams weer gingen. Met name het laatste ging haar altijd aan het hart. “Je wilt de vereniging groot maken, je wilt de handbalsport groter maken en dan is het altijd jammer wanneer spelers weer vertrekken”. Op dit moment is er bij DFS een damesteam actief in de midweek competitie. De afdeling jeugd is de laatste jaren gegroeid bij DFS en kent op dit moment 2 teams, jongens en meisjes, die beide uitkomen in de competitie van het Noordelijk Handbalverbond. Caroline van der Veen: “Ik heb het besturen

van de vereniging altijd met veel plezier gedaan. Met 4 kinderen, een druk sociaal leven en een hectische baan als toezichthouder TBS bij de Reclassering is er echter weinig tijd over om in de vereniging te steken. Zeker nu de vereniging groeiende is gun ik het de club dat iemand het roer over kan nemen die wel voldoende tijd heeft om goed te besturen. Gelukkig hebben we die gevonden in Froukje Meijer. Zij heeft in het verleden jaren gehandbald, is een tijd gestopt en is begin dit jaar bij de dames van DFS begonnen”. Froukje Meijer is werkzaam als manager bij de jongerenorganisatie YMCA. Haar beide dochters spelen ook handbal bij DFS. Dat is een overeenkomst met de vertrekkend voorzitter Caroline van der Veen, die ook 2 kinderen heeft die handbal spelen bij DFS. Daarnaast blijven de scheidend voorzitter en de nieuwe voorzitter elkaar tegenkomen, zij spelen beide in het damesteam van DFS.

 

DFS handbaljongens verliezen nipt van Virol

De jongens van DFS handbal hebben afgelopen zondag een goede prestatie geleverd tegen Virol/ Blue Stars. DFS verloor nipt met een eindstand van 11 tegen 13. Bij de rust was het 6 – 9 in het voordeel van de tegenstander.

Het jongensteam van DFS komt dit jaar voor het eerst uit in de competitie en heeft tot nu toe een aantal forse nederlagen geleden. De tegenstanders waren vaak groter, sterker en hadden meer handbalervaring. Het team van Virol/ Blue stars is net als DFS dit seizoen voor het eerst in competitieverband gaan spelen. Hierdoor ontstond zondag tussen beide teams een zeer leuke en sportieve wedstrijd die gelijk opging. Topscoorder bij DFS werd Kevin Bouwsma die maar liefst negen doelpunten maakte. Daarnaast scoorden Vincent Vos en Daniël Bazuin elk een treffer.Na een vervelende blessure was keeper Ruben van der Meulen weer terug in het doel en dat werd gemerkt. Hij liet bijzonder goed keeperswerk zien en had een aantal mooie reddingen.Beide coaches van DFS , Casper Bazuin en Caroline van der Veen, waren dan ook zeer te spreken over de inzet van het team en de vorderingen die alle spelers maken.

Goed begin voor meisjes DFS Handbal ondanks verlies.

Na een zomerstop van ruim vier maanden was het voor de meisjes van DFS Handbal uit Hoogezand weer tijd om te starten met de competitie. Het zou een lastige partij gaan worden tegen DOS uit Emmercompascuum, zo dachten de meisjes vooraf. Ze begonnen erg goed door goed te verdedigen en uitstekend keeperswerk van Jaimy Huft. Gedurende de eerste vijftien minuten konden ze een voorsprong maken van 3-0. Daarna sloeg enigszins de vermoeidheid toe en kon DOS in korte tijd acht doelpunten maken.Na de rust kon DFS het goede verdedigingswerk weer oppakken en met een mooie assist van Jasmine Speek zag Annelieke Kettler kans om te scoren. Floor Ophuis speelde haar eerste competitiewedstrijd en dit deed ze met durf, inzet en enthousiasme.De teamleden hebben een stijgende lijn laten zien, ondanks dat ze de wedstrijd verloren met 10-17.

Aantal online :

We hebben 11 gasten en geen leden online